21/3/19

Το boreiaileia.blogspot.com προτείνει αυτό το video στους ελαιοπαραγωγούς

Τα λέγανε οι γεωπόνοι αλλά ποιος τους άκουγε...  







Το boreiaileia.blogspot.com σας συστήνει να δείτε αυτό το video που αφορά τον Δάκο και την προστασία των ελαιόδεντρων, γιατί έχει αρκετές πληροφορίες.


Ο Γεωπόνος Βασίλειος Μπουρνάκας έδωσε πέρυσι τον Μάιο αυτήν τη συνέντευξη κατά την προσπάθεια του να προωθήσει το βιβλίο που έχει γράψει.  



Προειδοποίησε έγκαιρα για το μεγάλο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί όχι μόνο με τον Δάκο, αλλά και με άλλες ασθένειες (όπως και έγινε). 



Η υγρασία και οι καιρικές συνθήκες ήταν τα αίτια. Οι αρμόδιοι όμως τα γνώριζαν από την αρχή.



Και τι έκαναν; Τίποτα. Γραφειοκρατία και αραλίκι. Όταν συνειδητοποίησαν όλοι πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, ήταν πλέον αργά. 



Πολύ σημαντική είναι και η αναφορά στις ευθύνες των ελαιοπαραγωγών, που δεν επιτηρούν τα συνεργεία δακοκτονίας όταν ψεκάζουν στους ελαιώνες. Μπορείτε να το δείτε από το 12ο λεπτό του video και μετά. 



Στην αρχή προσπάθησαν να τα κουκουλώσουν. Αφού είδαν ότι κανείς δεν τους πιστεύει, υποσχέθηκαν για φέτος, ότι όλα θα είναι έτοιμα από νωρίς. 



Ευτυχώς, οι εκλογές είναι στα τέλη του Μαΐου. Προλαβαίνουμε μέχρι τότε να δούμε, εάν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για σωστή δακοκτονία.



Εάν έχουν αρχίσει τις καθυστερήσεις και τα "θα", τότε στις κάλπες αντί για ψήφο "ρίξτε τους μαύρο". 



Με το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών δεν θα αφήσουμε να ξαναπαίξει κανείς. 




Το boreiaileia.blogspot.com θα σας ενημερώνει για τις σχετικές εξελίξεις της ελαιοπαραγωγής, στη βόρεια Ηλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου