19/11/18

Σημαντική συνάντηση για τους ελαιοπαραγωγούς των Αυγερινοπούλου και Αραχωβίτη

Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της κ. Αυγερινοπούλου για αποζημιώσεις και πραγματική δακοπροστασία.  



Αυγερινοπούλου, Αραχωβίτης, Παπανάτσιου


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για τη συνάντηση εργασίας που είχε στις 18 Νοεμβρίου η  τ.βουλευτής Ηλείας Δρ. Αυγερινοπούλου με τον
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου. 



Η συνάντηση είχε από την πλευρά της κ. Αυγερινοπούλου διπλό στόχο.



Ο πρώτος ήταν να τεθεί ξεκάθαρα, χωρίς αμφισβήτηση το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς στην ελαιοπαραγωγή φέτος και να εξασφαλιστεί η ουσιαστική αποζημίωση των Αγροτών. 



Ο δεύτερος ήταν να παραδεχτούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα της προστασίας της ελιάς, ότι το υπάρχον σύστημα ΔΕΝ είναι αποτελεσματικό και πρέπει να συζητηθεί ΤΩΡΑ η αντικατάστασή του για το 2019, πριν είναι αργά. 



Για τον πρώτο στόχο ζητήθηκε από την κ. Αυγερινοπούλου να δεσμευθούν κονδύλια από την Ε.Ε. και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να βρεθούν εθνικοί πόροι για να καλύψουν την αποζημίωση. 



Ο υπουργός ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την ευρωπαϊκή αρωγή σε λίγες ημέρες. Για εθνικούς πόρους ούτε συζήτηση.  Σας θυμίζουμε ότι έχουμε μπλέξει ως χώρα, στο κυνήγι των υπερπλεονασμάτων στον προϋπολογισμό.


 
Για τον δεύτερο στόχο η κ. Αυγερινοπούλου ζήτησε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι προκηρύξεις και ο διαγωνισμός για την δακοκτονία να ολοκληρώνονται εγκαίρως. 



Ο υπουργός απάντησε πως διυπουργική σύσκεψη έλαβε χώρα μεταξύ του ιδίου και του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαρίση και κατέληξαν σε κείμενο νομοθετικής ρύθμισης. 



Με αυτήν ευελπιστούν να βελτιωθεί το πλαίσιο της δακοκτονίας, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις την επόμενη χρονιά. 



Τίποτα συγκεκριμένο όμως δεν λέχθηκε που να μας εμπνέει την εμπιστοσύνη, όσο αφορά την δακοπροστασία για του χρόνου.



Η κ. Αυγερινοπούλου ακόμη, ζήτησε να υπάρξει έρευνα και για την άλλη μεγάλη πληγή, το γλοιοσπόριο. Επίσης, πρότεινε να μεριμνήσει το υπουργείο ώστε να ενημερωθούν οι Αγρότες για τα μέτρα πρόληψης. 



Το boreiaileia.blogspot.com από την πρώτη στιγμή έθεσε τα δυο καυτά θέματα της αποζημίωσης αλλά και της αποτελεσματικής προστασίας. 



Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία της κ. Αυγερινοπούλου, όχι μόνο είναι σε αυτές τις σωστές κατευθύνσεις αλλά προετοιμάστηκε σωστά για να έχει αποτέλεσμα. 



Απόδειξη είναι η παρουσία της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, η οποία εξασφάλισε ότι η συζήτηση δεν θα πραγματοποιούνταν σε ένα θεωρητικό πλαίσιο, αλλά θα "έμπαιναν κάτω" οικονομικά στοιχεία και ρεαλιστικοί στόχοι. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.


 
Το boreiaileia.blogspot.com από την αρχή είπε ότι μένει μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και το εφαρμόζει. Είπαμε επίσης, ότι θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται από οποιοδήποτε, για να φέρει συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα επάνω στην Ανάπτυξη της βόρειας Ηλείας.


Η κ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση από τη σελίδα της στο facebook με ένα κλικ εδώ.  


Διαβάστε νεότερα άρθρα μας 

 
 Δύσκολοι καιροί για τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Ηλεία!



Επιβεβαίωση του boreiaileia.blogspot.com για τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις 



Το boreiaileia.blog post.com καταγγέλλει την δυσοσμία στο Κάστρο Χλεμούτσι


 
Ψηφοδέλτιο "ομολογία" ήττας από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης



Το boreiaileia.blogspot.com σοκαρισμένο από το video του νομικού Γ. Κατσαμπέρη

 

Ενημερωθείτε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο  


boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου