11/9/18

Δεν σερβίρεται μαζικά το εμφιαλωμένο επώνυμο ελαιόλαδο

Χάνεται μεγάλη ευκαιρία διαφήμισης του λαδιού μας... 



Μόνο η τυποποίηση του ελαιολάδου μπορεί να φέρει σημαντικά εισοδήματα σε όλους!


Τα ελληνικά εστιατόρια δεν υιοθετούν μαζικά την νέα νομοθεσία για σερβίρισμα εμφιαλωμένου επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου. 



Εξαιτίας αυτού του γεγονότος χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία ώστε, οι τουρίστες που γευματίζουν στη χώρα μας,να γνωρίσουν και να μιλήσουν στις χώρες τους για την ποιοτική ανωτερότητα του ελληνικού ελαιολάδου. 



Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Σοφίας Σπύρου στην agronews.gr το οποίο αναδημοσιεύεται και από τον ειδικό για το ελαιόλαδο αγγλόφωνο ιστοχώρο Olive Oil Times η βασική αιτία είναι το κόστος. 




Οι εστιάτορες μέσα στην οικονομική κρίση φοβούνται να επιβάλουν στους πελάτες τους ένα επιπλέον κόστος 1ευρώ για 50ml ελαιόλαδο. 



"Αυτός ο φόβος είναι λανθασμένος" υποστηρίζουν οι εστιάτορες που έτρεξαν να υιοθετήσουν το νόμο από την αρχή.  



"Σημασία έχει ο τρόπος που το προωθείς στον πελάτη. Να του δώσεις να καταλάβει πόσο πολύτιμο είναι για αυτόν το καλό ελληνικό ελαιόλαδο" συνεχίζουν και δηλώνουν πως δεν συναντούν αντιρρήσεις. Πολλοί δε από αυτούς, έχουν ενσωματώσει το κόστος στο μενού τους.



Ο λόγος που επιβλήθηκε το μέτρο, μετά από έντονη απαίτηση του ΣΕΒΙΤΕΛ, ήταν για να δοκιμάσουν την ανωτερότητα του ελληνικού ελαιολάδου τα εκατομμύρια των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο και να μάθουν να το αναζητούν στις χώρες τους. 



Όχι για να αυξηθούν οι πωλήσεις ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια, λένε οι εμπνευστές του. 



Εμείς άραγε τι κάνουμε; Η βόρεια Ηλεία διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα ελαιόλαδα της Ελλάδας. 



 

Τι κάνουμε στα εστιατόρια μας και στα ξενοδοχεία μας για να το προωθήσουμε συστηματικά; 



Στο boreiaileia.blogspot.com θεωρούμε πως, εάν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. 

 


Διαβάστε με ένα κλικ άρθρα που σας ενδιαφέρουν 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου